×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse prinsje Alexander gedoopt

  Zweedse prinsje Alexander gedoopt

  Prins Alexander Erik Hubertus Bertil, het zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia, is vrijdag iets na het middaguur gedoopt. De doopplechtigheid voor het kereltje, dat op 19 april ter wereld kwam, vond plaats in de kapel van paleis Drottningholm.


  Alexander gaf geen kik toen de lutherse aartsbisschop Antje Jackelén het water, dat afkomstig is van een bron op het eiland Öland, over zijn bolletje goot. Het prinsje zat tijdens de plechtigheid op de schoot van zijn moeder. Naast prinses Sofia zat kroonprinses Victoria, peettante van Alexander, met haar zoontje prins Oscar.

  Oscar, die slechts een paar weken ouder is dan Alexander, werd eind mei gedoopt. De twee jongens lijken het al goed met elkaar te kunnen vinden, tijdens de doopplechtigheid zochten ze elkaar meermaals op.

  Orde
  Dat deden ook prinses Estelle (4) en prinses Leonore (2), de oudste kinderen van kroonprinses Victoria en haar zus Madeleine. De meiden waren voorbereid op een lange zit: Leonore had weer wat speelgoed meegenomen en Estelle verstopte een boekje in haar programmaboekje. Ook prins Nicolas (1), het jongste kind van Madeleine, vermaakte zich met wat speelgoed.

  De aanwezigen, onder wie natuurlijk ook koning Carl Gustaf en koningin Silvia, werden toegezongen door een jongenskoor en solist Frederik Benedict Nybladh. Aan het eind van de plechtigheid ontving ook Alexander zijn Orde van de Serafijnen van zijn opa, de koning. Het kostte Carl Gustaf moeite de versierselen om zijn jongste kleinkind te hangen: Alexander liet zijn vinger niet meer los.

  Na de plechtigheid liepen Carl Philip, Sofia, Alexander en hun gasten naar het paleis, waar een lunch wordt geserveerd. Terwijl het gezelschap onderweg was, klonken door Stockholm saluutschoten voor het prinsje.

  9 september 2016 - 13:33