Germany Economy Hannover Industry Fair

Zweedse prins vertelt in luisterboek over zijn dyslexie

Carl Philip vertelt in een luisterboek over zijn worstelingen met dyslexie. Hij was veertien jaar oud toen hij hoorde dat hij dyslectisch is. “Ik heb er vooral last van als ik toespraken moet houden en bij het voorlezen”, zei Carl Philip dinsdag bij de presentatie van het audioboek.

‘Lieve dyslexie’, of Älskade dyslexi in het Zweeds, is tot stand gekomen met hulp van luisterboekenplatform Storytel en de foundation van Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia. Carl Philip heeft het voorwoord voor zijn rekening genomen. In het boek komen diverse experts aan het woord over dyslexie.

Het boek gaat niet alleen over de nadelen. Volgens de experts en ook Carl Philip zijn er ook voordelen. Het maakte hem creatief, zei de royal. “Ik kon problemen op school op een iets andere manier oplossen dan mijn klasgenoten.”

De Zweedse prins zet zich met allerlei projecten in om dyslexie onder de aandacht te brengen en te houden. Hij wil vooral laten zien dat dyslectici niet lui of dom zijn en dat er genoeg voorbeelden zijn van mensen met dyslexie die hun dromen waar hebben gemaakt.

LEES OOK:

Schotse kostschool van graaf Claus heeft pittige reputatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.