Zweedse koningin kan kleinkinderen weer knuffelen

Het heeft bijna een jaar geduurd, maar nu is het dan echt zo ver: de Zweedse koningin Silvia mag haar kleinkinderen weer ontmoeten en knuffelen. Zweden gaat voor ouderen die gevaccineerd zijn de coronaregels versoepelen en dat geldt dus ook voor koningin Silvia en koning Carl Gustaf.

De koningin zal het nieuws met veel plezier hebben vernomen, denkt magazine Svensk Damtiding. Tijdens de coronacrisis liet ze verschillende keren optekenen dat ze het fysieke contact met haar kleinkinderen heel erg mist. Tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen werd donderdag bekendgemaakt dat ouderen die hun tweede vaccinatie hebben ontvangen twee weken na hun laatste prikje weer naaste familieleden mogen ontvangen die geen symptomen hebben.

Silvia kreeg, net als haar man, begin februari haar tweede vaccinatie en dat betekent dat niets een ontmoeting met haar kleinkinderen in de weg staat. Toch moeten die wel een beetje voorzichtig doen met hun oma. Enkele weken geleden brak Silvia haar pols. Het gaat goed met haar, maar volgens berichten van het hof zit ze nog wel in het gips.Het Zweeds koninklijk paar heeft zeven kleinkinderen. Daar komt er binnenkort eentje bij, want prins Carl Philip en prinses Sofia verwachten hun derde kindje.

LEES OOK:

Spaanse royals openen kunstmuseum

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.