×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning volgt zware bosbranden op de voet

  Carl Gustaf: 'Ik leef intens mee met getroffenen'

  Zweedse koning volgt zware bosbranden op de voet

  De Zweedse koning Carl Gustaf houdt de bosbranden in zijn land nauwlettend in de gaten. Dat heeft het Koninklijk Paleis in Stockholm dinsdag bekendgemaakt.


  Koning Carl Gustaf wordt door de betrokken autoriteiten constant op de hoogte gehouden. "Dit is een van de grootste bosbranden in de recente geschiedenis van Zweden. Ik maak mij ernstig zorgen om de mensen die zijn geëvacueerd en hun huis en bezittingen hebben moeten achterlaten", reageert Carl Gustaf. "Veel landeigenaren zien hun bossen en landen compleet in rook opgaan", aldus de koning die laat weten dat de situatie ook erg zwaar is voor de mensen die de branden moeten blussen.

  Afgelopen weekeinde breidden de branden zich uit over een oppervlakte van 10.000 hectare. Het gaat volgens regionale bestuurders om de grootste brand in circa veertig jaar. Dinsdag hebben de bosbranden zelfs het leven van een Zweedse burger geëist. Honderden brandweerlieden zijn bij de strijd tegen de vuurzee betrokken. Meer dan 1000 mensen zijn op de vlucht geslagen voor de vlammenzee. Honderden koeien en paarden konden tijdig worden geëvacueerd.

  5 augustus 2014 - 15:14