×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning opent WK noords skiën

  Ceremonie met dans en muziek in Falun

  Zweedse koning opent WK noords skiën

  Koning Carl Gustaf van Zweden heeft woensdagavond het WK noords skiën geopend. De vorst hield een toespraak tijdens de openingsceremonie.


  "Falun en Zweden zijn er trots op gastheer van het wereldkampioenschap te zijn. U bent allen van harte welkom'', zei de koning, zelf groot liefhebber van langlaufen. Hij bezoekt het WK al jarenlang.

  De Zweedse koning woonde de start van het wereldkampioenschap bij met koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Carl Philip met zijn verloofde Sofia Hellqvist.

  Volksdansers

  De Zweedse royals waren getuige van muziekoptredens van onder meer de Zweedse rockgroep Mando Diao, dans en een grote vuurwerkshow. Ook volksdansers in klederdracht van de provincie Dalarna deden mee aan de opening.

  Het wereldkampioenschap wordt voor de vierde maal gehouden in de Zweedse plaats Falun en duurt tot en met zondag 1 maart. Er doen 701 atleten uit 59 landen aan mee, dat is een record.

  19 februari 2015 - 11:07