×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning opent vandaag parlement

  Carl Gustaf ontvangt nieuwe parlementsvoorzitter

  Zweedse koning opent vandaag parlement

  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf opent dinsdag het nieuwe parlementaire jaar van de nieuw samengestelde Riksdag. De koning houdt een korte toespraak met een algemene strekking. Het is geen samenvatting van het regeringsbeleid zoals bijvoorbeeld de speeches van de Britse koningin, de Nederlandse koning en de Noorse koning dat zijn. De regering komt daar zelf mee.


  Bij de plechtigheid in het parlement zijn ook koningin Silvia, kroonprinses Victoria, prins Daniel en prins Carl Philip met zijn verloofde Sofia Hellqvist aanwezig. Eerder op de dag, voorafgaand aan de gang naar het parlement, is de koninklijke familie bij de traditionele dienst in de Grote Kerk van Stockholm. Dinsdagavond wonen de koning en zijn familie ook het feestconcert bij dat in het Concertgebouw van de hoofdstad wordt gegeven. Voor dit concert zijn ook de regering en het parlement uitgenodigd.

  Vooruitlopend op de opening van de nieuwe Riksdag heeft Carl Gustaf maandag al de nieuwe parlementsvoorzitter Urban Ahlin in audiëntie ontvangen (zie foto), maakte het paleis bekend.

  30 september 2014 - 10:06