Image 51 1

Zweedse koning nodigt Duitse bondspresident uit

Frank-Walter Steinmeier, de bondspresident van Duitsland, is dinsdag met zijn vrouw in Zweden gearriveerd voor een driedaags staatsbezoek. Zij werden bij aankomst op het vliegveld van Stockholm welkom geheten door kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Samen met zijn vrouw Elke Büdenbender is hij in Zweden op uitnodiging van koning Carl Gustaf. Het stel werd op de binnenplaats van het koninklijk paleis ontvangen met een plechtige welkomstceremonie. In de avond is het koninklijk paleis het toneel voor een galadiner, waarmee de dag wordt afgesloten. Het staatsbezoek staat in het teken van innovatie, duurzaamheid en democratie. 

Vandaag bezoeken Steinmeier en Carl Gustaf onder meer het kantoor van Scania in Södertälje, waar thema’s als duurzaam vervoer en kunstmatige intelligentie aan bod zullen komen. Het staatsbezoek wordt donderdag afgesloten in de gemeente Kiruna, in Lapland. Het vorige staatsbezoek tussen de twee landen vond plaats in oktober 2016. Toen reisden Carl Gustaf en Silvia af naar Duitsland.

Lees ook:

Prins Daniel deelt cheque van 590.000 euro uit

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.