×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning geschokt na aanval met mes in Trollhättan

  Twee doden op school na aanval gemaskerde man

  Zweedse koning geschokt na aanval met mes in Trollhättan

  De Zweedse koning Carl Gustaf heeft gereageerd op de gebeurtenissen in de plaats Trollhättan, waarbij donderdag twee mensen om het leven kwamen en twee anderen gewond raakten. 'Zweden is in shock', schrijft de vorst.


  'Het is met grote ontzetting en droefheid dat ik en mijn familie het bericht hebben ontvangen van de gebeurtenissen in Trollhättan. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie, naar hen die nu in kritieke toestand verzorgd worden, evenals naar de leerlingen en het personeel op de school die nu alle steun nodig hebben.'

  Op een school in de plaats Trollhättan, zo'n 80 kilometer ten noorden van Göteborg, drong donderdag een 21-jarige gemaskerde man een school binnen. Hij stak vier mensen neer met een zwaard, twee van hen overleden, een leraar en een leerling. Twee anderen raakten gewond en liggen nog in het ziekenhuis. De dader is uiteindelijk overleden in het ziekenhuis nadat hij door de politie was neergeschoten.

  22 oktober 2015 - 15:41