×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning bijgepraat door premier

  Carl Gustaf ontvangt Fredrik Reinfeldt in audiëntie

  Zweedse koning bijgepraat door premier

  De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt is maandag op audiëntie geweest bij koning Carl Gustaf. Reinfeldt vertelde de koning over zijn reis naar New York voor de 69e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.


  Hoewel de Zweedse koning geen deel uitmaakt van de regering, heeft hij nog wel een rol bij het Zweedse buitenlandse beleid en is het gebruik dat de premier hem daarover op de hoogte houdt. Bij de bijeenkomst in het Koninklijk Paleis waren ook koningin Silvia en kroonprinses Victoria aanwezig.

  De Algemene Vergadering brengt jaarlijks tientallen staatshoofden en regeringsleiders naar New York voor de openingsvergadering. Het programma bestaat verder onder meer uit vergaderingen, recepties en ontvangsten. Veel organisaties hebben in dezelfde week ontmoetingen gepland. Hun bereik is groter in een week waarin de ogen op New York en de VN zijn gericht.

  Koningin Silvia voegt zich eind deze week bij het grote aantal koninklijke bezoekers als zij met haar in New York wonende dochter prinses Madeleine aanwezig is bij de workshop ´Kinderen in het tijdperk van de duurzame ontwikkeling’, waarin kinderbescherming centraal staat. Silvia is oprichter van de World Childhood Foundation. Ook Madeleine is actief voor deze stichting.

  22 september 2014 - 18:30