×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds koningspaar naar Winterspelen

  Zweeds koningspaar naar Winterspelen

  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn volgend jaar een week lang aanwezig bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. De koninklijke kalender meldt dat koningspaar vanaf zaterdag 17 februari, wanneer de spelen de tweede week ingaan, tot en met de slotdag op 25 februari in Zuid-Korea zal verblijven.


  Zweden behoort tot de meest succesvolle landen in wintersporten. Met 144 ereplakken staat het Scandinavische land op de achtste plaats van het medailleklassement over alle sinds 1924 gehouden winterspelen. Aanvoerder van de ranglijst is buurland Noorwegen (329). Nederland (110), dat zijn medailles vrijwel alleen bij het schaatsen binnenhaalt, staat op een eervolle dertiende plaats, net achter de niet meer bestaande DDR en één medaille vóór Frankrijk.

  Het koningspaar heeft elkaar bij de Olympische Zomerspelen in 1972 in München leren kennen. Bezoek aan zomer- en winterspelen staat sindsdien steevast op de agenda, een taak die nog niet wordt overgelaten aan de al even sportgekke kroonprinses Victoria, haar man prins Daniel of prins Carl Philip.

  De Nederlandse koninklijke agenda reikt nog niet tot februari, maar de verwachting is dat koning en koningin ook enkele dagen in Pyeonchang zullen zijn.

  28 december 2017 - 11:08