×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds koningspaar bezoekt Kiruna

  Zweeds koningspaar bezoekt Kiruna

  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hebben een bezoek gebracht aan Kiruna. De stad in Noord-Zweden is bezig met een enorme verhuizing en daar werd het koningspaar over geïnformeerd.


  De stad met zo’n 18.000 inwoners verzakt door de jarenlange winning van ijzererts en daarom moeten grote delen van Kiruna worden verhuisd naar andere locaties. Na de ontvangst in het stadhuis maakte het koningspaar een busrit door het nieuwe centrum van de stad. Ook namen de koning en koningin een kijkje bij het nieuwe stadhuis, 3 kilometer verwijderd van zijn huidige plek. In de herfst moet het nieuwe stadhuis zijn deuren openen.

  De meeste belangstelling van het koningspaar ging uit naar de kerk van Kiruna. Die werd aan het begin van de vorige eeuw gebouwd en zal ook een nieuwe plek krijgen. Carl Gustaf en Silvia werden ook daarover bijgepraat door vertegenwoordigers van de kerk en het stadsbestuur, met een lunch en een bijeenkomst waarin de royals een presentatie kregen voorgeschoteld over de culturele ins en outs van Kiruna. De verhuizing moet, zoals de plannen nu zijn, in 2024 zijn afgerond.

  25 januari 2018 - 10:15