×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweden vieren naamdag kroonprinses Victoria

  Victoria verwend met bloemen en cadeautjes

  Zweden vieren naamdag kroonprinses Victoria

  Kroonprinses Victoria is dinsdag weer in de watten gelegd door de Zweedse bevolking. Ze vierde haar naamdag, een traditie in Zweden.

  Op de binnenplaats van het koninklijk paleis in Stockholm werd Victoria toegespeeld door een muziekkorps. De kroonprinses werd dit jaar vergezeld door haar man prins Daniel en haar twee kinderen, prinses Estelle (7) en prins Oscar (3). Na de aubade was het traditiegetrouw tijd voor een rondje langs het toegestroomde publiek. Dat verwende Victoria met bloemen en cadeautjes.

  In Zweden wordt naast Victoria’s verjaardag, op 14 juli, ook haar naamdag gevierd. Volgens de oude Zweedse naamkalender is iedere dag van het jaar verbonden aan een bepaalde naam. Victoria is gekoppeld aan 12 maart.

  Photo: Raphael Stecksén, Royal Court, Sweden

  12 maart 2019 - 16:54