Zoontje Madeleine heet Nicolas Paul Gustaf

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft tijdens een extra ministerraad de namen en titels van zijn jongste kleinkind bekendgemaakt. Het zoontje van prinses Madeleine en Chris O'Neill heet voluit Nicolas Paul Gustaf en is Hertog van Ångermanland.

Het prinsje kwam maandagmiddag om 13.45 uur ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd, een voorstad van Stockholm. Bij de ministerraad in het Koninklijk Paleis van Stockholm was woensdagmiddag ook de tante van het prinsje, kroonprinses Victoria aanwezig, evenals premier Stefan Löfvén en parlementsvoorzitter Urban Ahlin.

Rijksmaarschalk Svante Lindqvist, de hoogste baas van het Zweedse hof, gaf na afloop van de ministerraad een verklaring voor de keuze van de namen. Nicolas was in de vorm Nikolaus/Nicolaus de derde naam van zowel prins Eugen (1865-1947) als graaf Lennart Bernadotte (1909-2004). Paul is de naam van de opa van het prinsje, de in 2004 overleden vader van Chris O'Neill. Gustaf is een veelvoorkomende naam in het Zweedse koningshuis en is in de eerste plaats een verwijzing naar Nicolas' andere opa, koning Carl Gustaf.

Prins Nicolas is de eerste Hertog van Ångermanland. Deze historische provincie, die slechts een op ceremonieel vlak nog een functie heeft en tegenwoordig geen bestuurlijke eenheid meer vormt, heeft 130.344 inwoners en een oppervlakte van 19.444 km2. Het grondgebied van Ångermanland komt deels overeen met dat van de 'nieuwe' provincies Västernorrland, Jämtland en Västerbotten.