×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zoontje Madeleine heet Nicolas Paul Gustaf

  Prinsje is Hertog van Ångermanland

  Zoontje Madeleine heet Nicolas Paul Gustaf

  Koning Carl Gustaf van Zweden heeft tijdens een extra ministerraad de namen en titels van zijn jongste kleinkind bekendgemaakt. Het zoontje van prinses Madeleine en Chris O'Neill heet voluit Nicolas Paul Gustaf en is Hertog van Ångermanland.


  Het prinsje kwam maandagmiddag om 13.45 uur ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd, een voorstad van Stockholm. Bij de ministerraad in het Koninklijk Paleis van Stockholm was woensdagmiddag ook de tante van het prinsje, kroonprinses Victoria aanwezig, evenals premier Stefan Löfvén en parlementsvoorzitter Urban Ahlin.

  Rijksmaarschalk Svante Lindqvist, de hoogste baas van het Zweedse hof, gaf na afloop van de ministerraad een verklaring voor de keuze van de namen. Nicolas was in de vorm Nikolaus/Nicolaus de derde naam van zowel prins Eugen (1865-1947) als graaf Lennart Bernadotte (1909-2004). Paul is de naam van de opa van het prinsje, de in 2004 overleden vader van Chris O'Neill. Gustaf is een veelvoorkomende naam in het Zweedse koningshuis en is in de eerste plaats een verwijzing naar Nicolas' andere opa, koning Carl Gustaf.

  Prins Nicolas is de eerste Hertog van Ångermanland. Deze historische provincie, die slechts een op ceremonieel vlak nog een functie heeft en tegenwoordig geen bestuurlijke eenheid meer vormt, heeft 130.344 inwoners en een oppervlakte van 19.444 km2. Het grondgebied van Ångermanland komt deels overeen met dat van de 'nieuwe' provincies Västernorrland, Jämtland en Västerbotten.

  17 juni 2015 - 17:09