Zo ziet de nieuwe kerstpostzegel van Denemarken eruit

Kroonprinses Mary mocht maandag het ontwerp voor de kerstpostzegel 2020 onthullen. En als één van de eersten een goed kijkje nemen. Thema dit jaar: ‘Kerstmis in de gemeenschap’.

Mary is beschermvrouwe van het Kerstpostzegelfonds. Dat fonds bestaat in Denemarken al sinds 1904. Gisteren mocht ze het nieuwe ontwerp voor de kerstzegel van dit jaar onthullen en bekijken. En natuurlijk hoefde ze er geen vergrootglas bij te pakken en een daadwerkelijke postzegel te bestuderen, want het ontwerp was speciaal voor de gelegenheid vergroot.

Net als in Nederland zijn de zegels per vel te koop. Maar in Denemarken tonen alle zegels samen op één vel een groot kunstwerk. Ontworpen door kunstenaar Tomas Björnsson. Het stelt de landkaart van Denemarken voor. Waarbij voor iedere regio een kenmerkend voorwerp is getekend.

Mary is er trots op dat met de opbrengst van de zegels ieder jaar jeugdwerkprojecten worden gesteund. Sterker nog, Denemarken kent zelfs 5 ‘postzegelhuizen’. Opvanglocaties waar jongeren tussen 7 en 14 jaar tijdelijk kunnen verblijven, als zij problemen thuis hebben of gepest worden bijvoorbeeld. Mede mogelijk gemaakt door de verkoop van de zegels.

Mary Kerstzegels 2
Mary Kerstzegels 1
Mary Kerstzegels 3

LEES OOK:

80-jarige koningin Margrethe in podcast te horen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus