Zo staat Märtha Louise stil bij Pride Maand

Prinses Märtha Louise van Noorwegen heeft op Instagram stilgestaan bij Pride Maand. De dochter van koning Harald en koningin Sonja schrijft dat leden van de lhbti+-gemeenschap zichzelf en de mensen die ze liefhebben “moeten omarmen.”

De prinses stelt dat er wereldwijd nog steeds veel intolerantie is voor de gemeenschap. “We hebben een maatschappij gecreëerd waarin we ervoor kiezen mensen buiten te sluiten, ze te pesten, te arresteren en zelfs vermoorden omdat ze houden van wie ze houden. Liefde zou niet moeten worden bestraft.”

De liefde moet juist worden gevierd, vindt de prinses. “LIEFDE is LIEFDE en ik omarm alle vormen van liefde.” De liefde vond Märtha Louise zelf in 2019 bij de Amerikaanse sjamaan Durek Verett. Dat zorgde aanvankelijk voor ophef omdat de twee samen op tournee gingen en die ‘De prinses en de sjamaan’ noemden. De prinses sprak vervolgens met haar familie en maakt sindsdien een duidelijkere scheiding tussen haar activiteiten namens het koningshuis en haar eigen werkzaamheden op het meer spirituele vlak. Bij haar eigen werk gebruikt ze haar titel niet meer.

https://www.instagram.com/p/CP-AODvg4Wr/

LEES OOK:

Kate heeft nichtje Lili nog niet ontmoet

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.