Zo genieten Haakon en Mette-Marit van het warme weer

De Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit zijn voor het eerst in lange tijd weer samen op pad gegaan. Het Noorse kroonprinselijk paar bezocht woensdag de kajakclub van Oslo en maakte zelf ook een tocht.

“We hebben ons waarschijnlijk soms een beetje verveeld, net als iedereen. Dat is oké om te zeggen, toch”, zei Haakon lachend tegen de aanwezige pers over hun eerste gezamenlijke fysieke werkbezoek in tijden. De kroonprins en zijn vrouw namen samen plaats in een kajak en peddelden over de Oslofjord. Iets wat de twee de afgelopen maanden wel vaker hebben gedaan. Het echtpaar heeft veel tijd in de buitenlucht doorgebracht, vertelde Haakon. “Dat was heel fijn. Toen er veel beperkingen waren, was het ongelooflijk prettig dat we de mogelijkheid hadden om erop uit te gaan en in de natuur te zijn.”

Ook Mette-Marit is het met hem eens. “Ik denk dat naar buiten gaan een van de slimste dingen is die je kunt doen om voor je eigen mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Naar buiten gaan terwijl we zoveel binnen moesten zijn, is denk ik voor velen van levensbelang geweest”, zei de kroonprinses. “Ik denk dat veel mensen hebben gevoeld dat het heel goed is om naar buiten te gaan en de geest te ventileren, zoals mijn moeder zou zeggen. Het is zo’n goede uitdrukking, daar gaat het om. Je mag een beetje ventileren, veel van de gevangen gedachten krijgen meer vrijheid en ruimte als je naar buiten gaat.”

Het echtpaar uit naar het moment dat alles weer helemaal open is. “Ik denk dat velen zich behoorlijk vervelen en misschien ook een beetje ongeduldig zijn, dat is begrijpelijk. Helemaal voorbij is het nog niet, maar er is goede reden om aan te nemen dat het binnenkort wel wat beter zal worden”, aldus Haakon. “We verdienen nu een goede zomer.”

https://www.instagram.com/p/CPoE0jEpeb5/

LEES OOK:

Queen Elizabeth krijgt bezoek van Joe Biden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.