×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zieke koning Harald laat zoon taken overnemen

  Tijdelijk regent van Noorwegen

  Zieke koning Harald laat zoon taken overnemen

  De Noorse koning Harald is ziek.


  Volgens het hof is de 82-jarige koning getroffen door een virale infectie. Zijn zoon, kroonprins Haakon, liet weten dat het niet al te ernstig is, en dat ze hopen dat hij zich voor de kerst alweer beter voelt. Wel neemt Haakon de komende tijd de taken van zijn vader over. Daarmee is Haakon tijdelijk regent van Noorwegen.

  Er waren vragen toen Harald woensdag niet verscheen bij de wekelijkse vergadering van de Noorse regering in het koninklijke paleis in Oslo. Er werd eerst gedacht dat de koning in het buitenland zat, maar donderdag werd dus bevestigd dat hij ziek was. Haakon zal daarom ook bij de laatste bijeenkomst van het kabinet in zijn eentje de beslissingen moeten nemen.

  Het is niet de eerste keer dat Haakon de taken van Harald tijdelijk overneemt. In april 2018 moest Harald ook even pauze nemen omdat hij last had van darmproblemen en pijn in zijn voet. Toch denkt de koning er niet aan om afstand te doen van de troon.

  20 december 2019 - 16:02