Germany Economy Hannover Industry Fair

Wow: Prins Carl Philip gaat iets doen met zijn talent voor design

Wist je dat de 41-jarige prins Carl Philip van Zweden ook designtalent heeft? Donderdag was een bijzondere dag voor hem. Samen met collega-ontwerper Oscar Kylberg trad hij naar buiten met een nieuw design- en lifestyle-merk: NJRD. “Met een focus op Scandinavisch designerfgoed, minimalisme, functionaliteit en grafische details”, aldus de bekendmaking.

Carl Philip, die zich als designer presenteert onder de naam Carl Philip Bernadotte, was opgetogen. “Vandaag is een bijzondere dag voor ons! We slaan nieuwe wegen in met de lancering van NJRD”, aldus de zoon van koning Carl Gustaf. Bijzonder ook omdat Nordic Nest, dat wereldwijd Scandinavisch design verkoopt, het nieuwe merk omarmt en op de markt zal brengen. ‘Vanaf het eerste moment bereiken we meer dan zeventig landen.”

De eerste ontwerpen van Carl Philip en Oscar Kylberg zijn op de sociale media van Nordic Nest te zien. De eerste collectie bestaat uit getufte en geweven tapijten, een serie serviesgoed in vier kleuren en zachte plaids gemaakt van gerecycled katoen. Onder de naam Bernadotte & Kylberg hebben beide ontwerpers sinds 2012 al voor veel merken producten ontworpen. Het eerste gezamenlijke project was de stijlvolle serie schalen voor de Gustavsbergs Porslinsfabrik, genaamd “Svenska djur” (Zweedse dieren). Voor het Zweedse merk A-One hebben de twee vele collecties dunnere donsjassen ontworpen.

2020 11 12 14
2020 11 12 15

LEES OOK:

Bijzonder: Hiermee heeft de Queen bijna een wereldrecord

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.