×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wint koning Harald (80) internationale zeilwedstrijd?

  Wint koning Harald (80) internationale zeilwedstrijd?

  De Noorse koning Harald probeert deze week te bereiken wat eerder deze maand zijn Spaanse collega Felipe net niet is gelukt: een internationale zeilwedstrijd winnen.


  Op twee dagen voor het einde van de WK voor acht meter boten gebouwd voor 1960 ligt de Noorse koning, ooit deelnemer aan drie achtereenvolgende Olympische Spelen, met zijn boot 'Sira' op een gedeelde tweede plaats. Op vrijdag en zaterdag zijn er in de Olsofjord bij het eiland Hankø nog vier races. De boot Sira is oorspronkelijk van Haralds vader koning Olav, en is gebouwd in 1938.

  Harald is ondanks zijn gevorderde leeftijd – hij werd eerder dit jaar tachtig – nog een verwoed zeiler, al klimt en klautert hij niet zelf meer. Hij heeft al Europese en wereldtitels op zijn naam, en hoopt ook nu op het erepodium te belanden.

  Felipe lukte dat voor de kust van Mallorca niet. Bij het ingaan van de laatste zeildag om de Koningscup voerde de koning met zijn boot Aifos het deelnemersveld aan, maar op de slotdag finishte de zeilploeg tweemaal in de achterhoede waardoor de toppositie werd verspeeld. Koning Harald heeft ook jarenlang deelgenomen aan de zeilregatta in Mallorca, evenals koning Juan Carlos.

   

   

  Look what suddenly appeared at my jetty this morning. #beauty #worldchampionships8m #dadthesailor #nothisboatthough #hankø #hyc #

  Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

  17 augustus 2017 - 14:15