×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volksfeest voor Noors koningspaar

  Volksfeest voor Noors koningspaar

  De Noorse havenstad Bergen hield het droog zaterdagmorgen voor het bezoek van koning Harald, koningin Sonja en het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit. De bevolking was massaal uitgelopen om de koninklijke gasten te verwelkomen in Bryggen, de oude werf uit de Hanzetijd van Noorwegens tweede stad.


  Het bezoek is onderdeel van de vorige week zaterdag begonnen jubileumtocht van het Noorse koningspaar ter gelegenheid van hun zilveren regeringsjubileum, waarbij met koningsschip 'Norge' de grootste plaatsen langs de kust worden aangedaan. Tromsø, Bodø en Trondheim zijn al aan de beurt geweest, en zaterdag is er een volksfeest in Bergen. Aansluitend is er een ontvangst voor genodigden in Gamlehaugen, waar de koning ook weer een toespraak zal houden.

  Volgende stop is maandag Stavanger en de reis wordt woensdag afgesloten in Kristiansand. Ook bij die twee bezoeken gaat het kroonprinselijk paar, dat in Tromsø en Bodø ontbrak, mee.

  25 juni 2016 - 14:19