×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vliegtuig kroonprins Frederik moest uitwijken

  Koningin Margrethe moest staatsbezoek alleen beginnen

  Vliegtuig kroonprins Frederik moest uitwijken

  De Deense koningin Margrethe heeft haar staatsbezoek aan Argentinië maandagmorgen (lokale tijd) alleen moeten beginnen. Het vliegtuig met daarin haar zoon kroonprins Frederik moest plotseling uitwijken naar Montevideo in Uruguay, waardoor hij uiteindelijk met zes uur vertraging in Buenos Aires aankwam.

  Margrethe die zelf zondag al was aangekomen in de Argentijnse hoofdstad, stond daarom alleen bij het monument van vrijheidsheld José de San Martín om daar een krans leggen. Ook bij de ontvangst in de Casa Rosada door president Mauricio Macri en zijn vrouw Juliana Awada en de aansluitende lunch, was Frederik nog niet van de partij. “Het doet mij verdriet dat mijn zoon de kroonprins er nu niet bij is”, zei de koningin.

  Frederik maakte kort daarna alsnog zijn opwachting. Volgens Deense media zou zijn Lufthansa-vlucht uit Frankfurt hebben moeten uitwijken omdat er olie lag op de landingsbaan van het internationale vliegveld Ezeiza.

  Koningin Margrethe was zeer opgelucht toen hij zich meldde bij het Alvear-hotel, waarna hij met zijn moeder naar het Argentijnse Congres kon gaan voor het vervolg van het programma. Voor Frederik hoorde daar later op de dag ook een bezoek aan energiebedrijf YPF bij.

  19 maart 2019 - 12:46