×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Zweedse prins Nicolas gedoopt

  In kapel van Paleis Drottningholm

  Video: Zweedse prins Nicolas gedoopt

  Het Zweedse prinsje Nicolas is zondag rond het middaguur gedoopt. Het tweede kind van prinses Madeleine en haar man Christopher O’Neill, dat in juni werd geboren, werd gedoopt in de paleiskapel van de Koninklijke residentie Drottningholm. De plechtigheid was live te volgen via de website van het Zweedse koninklijk huis.


  Nicolas droeg voor zijn doop dezelfde jurk als zijn anderhalf jaar oude zus Leonore vorig jaar droeg voor haar doop. De doopjurk is al jaren in de Zweedse Koninklijke familie. Ook prinses Madeleine en haar broer en zus droegen het gewaad toen zij werden gedoopt.

  Het bijna vier maanden oude prinsje huilde toen hij het doopwater over z’n hoofd kreeg, maar toen aartsbisschop Antje Jackelén hem aan alle aanwezigen toonde, was Nicolas stil. Toen hij de Orde van de Serafijnen kreeg van zijn opa koning Carl Gustaf kwamen de tranen echter weer. Nicolas kreeg zondag een miniatuurversie van de ridderorde, net als zijn zus Leonore en nicht Estelle. De prins moet na zijn doop nog jaren wachten voordat hij de ridderorde weer mag dragen, daarvoor moet hij minimaal achttien jaar zijn.

  Peetouders

  Na afloop van de doopceremonie was er een receptie voor genodigden en een privélunch.

  Het Zweedse hof maakte de zes peetouders van Nicolas zaterdagmiddag al bekend. Zoals verwacht kozen Madeleine en Christopher voor Carl Philip, Madeleine’s oudere broer. Haar zus Victoria is peettante van prinses Leonore. De andere peetouders zijn: Christophers halfzus gravin Natasha Abensperg un Traun, de echtgenoot van Christophers halfzus Henry d’Albo, Madeleines neef Gustaf Magnuson, Madeleines vriendin Katarina von Horn en Christophers vriend Marco Wajselfisz.

  Prinses Madeleine beviel op 15 juni van Nicolas Paul Gustaf. Het kereltje, hertog van Ångermanland, is zesde in lijn van troonopvolging. Madeleine woont sinds deze zomer met haar gezin in Londen.

  12 oktober 2015 - 09:42