Video: Willem-Alexander en Máxima zingen voor Margrethe

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmorgen deelgenomen aan de zogenoemde 'Morgenvækning' voor de jarige koningin Margrethe. Onder het slaapkamerraam van Fredensborg Slot hadden honderden mensen zich verzameld om Margrethe 'wakker te zingen'. De jarige verscheen tijdens het eerbetoon in het open raam. De zieke prins-gemaal Henrik liet zich niet zien.

Aan de samenzang werd ook deelgenomen door de kleinkinderen van koningin Margrethe en door een deel van de buitenlandse gasten die woensdag bij het galadiner waren in Kopenhagen. Zo werd de jarige ook toegezongen door de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia en de Luxemburgse groothertog Henri, die donderdag ook jarig is. Hij is zestig geworden. Het Spaanse koningspaar, dat wel bij het diner was, ontbrak.

Na de 'Morgenvækning' en het ontbijt op Fredensborg, de voorjaarsresidentie van de Deense koningin ten noorden van de hoofdstad, gingen de meeste buitenlandse genodigden weer naar huis. Koningin Máxima bijvoorbeeld wordt donderdagmiddag nog verwacht in Washington, waar ze de voorjaarsvergadering van de Wereldbank bijwoont. Koning Filip heeft thuis de verjaardag van zijn dochter prinses Eléonore (7) en Henri's jongste zoon prins Sébastien (23) is ook jarig.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen