×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Willem-Alexander en Máxima zingen voor Margrethe

  Deense koningin viert 75e verjaardag

  Video: Willem-Alexander en Máxima zingen voor Margrethe

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmorgen deelgenomen aan de zogenoemde 'Morgenvækning' voor de jarige koningin Margrethe. Onder het slaapkamerraam van Fredensborg Slot hadden honderden mensen zich verzameld om Margrethe 'wakker te zingen'. De jarige verscheen tijdens het eerbetoon in het open raam. De zieke prins-gemaal Henrik liet zich niet zien.


  Aan de samenzang werd ook deelgenomen door de kleinkinderen van koningin Margrethe en door een deel van de buitenlandse gasten die woensdag bij het galadiner waren in Kopenhagen. Zo werd de jarige ook toegezongen door de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia en de Luxemburgse groothertog Henri, die donderdag ook jarig is. Hij is zestig geworden. Het Spaanse koningspaar, dat wel bij het diner was, ontbrak.

  Na de 'Morgenvækning' en het ontbijt op Fredensborg, de voorjaarsresidentie van de Deense koningin ten noorden van de hoofdstad, gingen de meeste buitenlandse genodigden weer naar huis. Koningin Máxima bijvoorbeeld wordt donderdagmiddag nog verwacht in Washington, waar ze de voorjaarsvergadering van de Wereldbank bijwoont. Koning Filip heeft thuis de verjaardag van zijn dochter prinses Eléonore (7) en Henri's jongste zoon prins Sébastien (23) is ook jarig.

  16 april 2015 - 10:42