×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Vrolijk verjaardagsfeest voor Victoria

  Zweedse kroonprinses 38 jaar

  Video: Vrolijk verjaardagsfeest voor Victoria

  De regen kon de pret niet drukken. Regen is immers al jaren een vast ingrediënt bij de viering van de verjaardag van kroonprinses Victoria van Zweden. Die is met haar familie traditiegetrouw op het vakantie-eiland Öland in de Oostzee. Het eiland geldt als één van de zonnigste plekken van het land, maar op 'Victoriadag' wil de zon nog wel eens verstek laten gaan en dinsdag was geen uitzondering.


  Victoria's jonge dochter prinses Estelle kwam dan ook goed voorbereid naar de ontmoeting met de honderden belangstellenden voor het koninklijke zomerverblijf Solliden, aan de rand van het stadje Borgholm. Estelle had haar paraplu alvast meegenomen en dat was maar goed ook. Haar opa koning Carl Gustaf kon zijn verjaardagspraatje en het leiden van het vierwerf hoera nog afwerken terwijl het droog was, maar snel daarna kreeg ook hij een paraplu aangereikt.

  Victoria dankte het publiek voor het warme welkom en de hartelijke gelukwensen alvorens ruim de tijd te nemen om samen met haar ouders en echtgenoot prins Daniel persoonlijk iedereen langs te gaan. De populaire kroonprinses kreeg tientallen bossen bloemen overhandigd, plus presentjes en kindertekeningen.

  Zomerverblijf

  Veel Zweden hadden er drie uur wachten voor over gehad om de koninklijke familie te zien op het gazon van Solliden. Om elf uur ging het park rond het zomerverblijf open, en pas even na twee uur kwamen Victoria, Daniel en Estelle samen met het koningspaar naar buiten. De kleine Estelle bekeek de rondgang van haar ouders op een afstand, en deels op de arm van haar Australische nanny Katie. Maar ze nam ook deel aan het in ontvangst nemen en bekijken van de vele bloemen.

  Het feest werd dinsdagavond voortgezet in het atletiekstadion van Borgholm, waar plek was voor 7000 bezoekers bij een muzikaal programma rond de uitreiking van de Victoria sportbeurs. Prinses Sofia maakte er haar debuut als Zweedse prinses. Het was namelijk haar eerste officiële publieke optreden sinds haar huwelijk met prins Carl Philip een maand geleden. Sofia was de afgelopen dagen weliswaar al aan de zijde van Carl Philip opgedoken bij race- en tenniswedstrijden, maar daar zat geen koninklijk sausje overheen.

  Sofia arriveerde samen met Carl Philip en prinses Madeleine en haar man Chris O'Neill in het stadionnetje voor de viering van de 38e verjaardag van kroonprinses Victoria. Voor Madeleine was het haar eerste publieke optreden sinds de geboorte van haar zoon prins Nicholas een maand geleden.

  15 juli 2015 - 09:38