×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: prinses Astrid ontsteekt Londense kerstverlichting

  Noorse kerstboom op Trafalgar Square

  Video: prinses Astrid ontsteekt Londense kerstverlichting

  Prinses Astrid heeft donderdagavond op Trafalgar Square de lichtjes ontstoken in de door Oslo aan Londen geschonken kerstboom. Het was de 69e keer dat de Noorse hoofdstad een spar uit de bossen rond de stad naar Engeland heeft gestuurd. De eerste keer was in 1947. De boom is een dankbetuiging aan de Britten voor de steun aan Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.


  Prinses Astrid (83), oudere zus van koning Harald en vernoemd naar haar tante koningin Astrid van België, was samen met de burgemeester van Oslo, Marianne Borgen, naar Londen gekomen voor de inmiddels traditionele feestelijke plechtigheid. Er was veel publieke belangstelling en uiteraard werden ook kerstliederen ten gehore gebracht.

  Prinses Astrid bracht de oorlogsjaren in ballingschap door in Washington, samen met haar moeder kroonprinses Märtha, zus Ragnhild en broer Harald, terwijl haar vader kroonprins Olav en grootvader koning Haakon VII (die getrouwd was met de Britse prinses Maud) in Londen verbleven.

  4 december 2015 - 09:54