Placeholder

Video – Madeleine: ‘Ik sta niet graag in het middelpunt’

Prinses Madeleine van Zweden (33) beschouwt zichzelf als verlegen. ‘Ik hou er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan’, zegt de Zweedse prinses in de talkshow Skavlan die vrijdagavond op televisie in haar vaderland wordt uitgezonden.

Bij het maken van familiefoto's kon Madeleine haar ouders, koning Carl Gustaf en koningin Silvia, zware hoofdpijn bezorgen. ‘Ik wilde me het liefst verbergen. Ze moesten me er altijd heen slepen en dan huilde ik. Ik wilde er geen deel van uitmaken’, zegt Madeleine in de uitzending. ‘Men zou verwachten dat ik er gewend aan ben geraakt, dat ik me nu op mijn gemak voel bij fotografen en journalisten die mij vragen stellen. Maar echt, dat ben ik niet.’

In het interview praten prinses Madeleine en haar man Chris O'Neill over het ouderschap en over het leven in hun nieuwe woonplaats Londen. Daar is het gesprek ook opgenomen. De twee vestigden zich onlangs met hun twee kinderen in Londen vanwege het werk van Chris. In het programma van Fredrik Skavlan waren ook zangeres Adele en tv-kok Jamie Oliver te gast.