Video – De japonnen en juwelen van het Zweedse Nobelgala

De Zweedse koninklijke familie was donderdag in vol ornaat te bewonderen tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen. Koning Carl Gustaf reikte de prijzen uit, zijn hele gezin woonde de plechtigheid bij.

Prinses Sofia was voor het eerst als prinses aanwezig. De echtgenote van prins Carl Philip koos voor de gelegenheid een donkere jurk met een doorzichtige bovenkant. Zweedse media speculeerden de afgelopen dagen volop over de outfit van de zwangere prinses.

Ook kroonprinses Victoria moest op zoek naar een jurk waarin ruimte is voor haar zwangere buik. Victoria koos voor een wijde jurk in de kleur bordeaux-violet. Koningin Silvia verscheen in een rode jurk met lange mouwen, haar dochter prinses Madeleine droeg een lavendelkleurige jurk. Daarnaast was ook prinses Christina, de jongste zus van koning Carl Gustaf, aanwezig met haar echtgenoot Tord Magnuson.

De Nobelprijzen voor Economie, Geneeskunde, Literatuur, Natuurkunde en Scheikunde werden uitgereikt in het Konserthuset. Na de uitreiking nam de koninklijke familie deel aan het galadiner in het stadhuis van Stockholm. Hieronder is een video te zien van het begin van het galadiner.