×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria wordt peettante prins Alexander

  Victoria wordt peettante prins Alexander

  De Zweedse kroonprinses Victoria krijgt er weer een petekind bij. Ze wordt peettante van prins Alexander, het zoontje van haar broer Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De in april geboren Alexander wordt vrijdag gedoopt.


  Het vier maanden oude prinsje krijgt vijf peetouders, maakte het Zweedse hof donderdag bekend. Ook Lina Frejd, de zus van prinses Sofia, en Wendy Larsson, een jeugdvriendin van Sofia, worden peettante. Alexander krijgt twee peetooms: Jan-Åke Hansson, een vriend van Carl Philip, en Victor Magnuson. Hij is de jongste zoon van prinses Christina en dus een neef van Carl Philip.

  Alexander wordt het zeventiende petekind van kroonprinses Victoria, die ook peettante is van prinses Amalia. Amalia is niet de enige toekomstige koningin van wie Victoria meter is. Ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra is haar petekind, evenals de Deense prins Christian.

  Volgens het Zweedse blad Expressen werd koningin Máxima getipt als een van de peetouders van Alexander, maar zij is het dus niet geworden.

  8 september 2016 - 09:45