×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria wordt peettante prins Alexander

  Victoria wordt peettante prins Alexander

  De Zweedse kroonprinses Victoria krijgt er weer een petekind bij. Ze wordt peettante van prins Alexander, het zoontje van haar broer Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De in april geboren Alexander wordt vrijdag gedoopt.


  Het vier maanden oude prinsje krijgt vijf peetouders, maakte het Zweedse hof donderdag bekend. Ook Lina Frejd, de zus van prinses Sofia, en Wendy Larsson, een jeugdvriendin van Sofia, worden peettante. Alexander krijgt twee peetooms: Jan-Åke Hansson, een vriend van Carl Philip, en Victor Magnuson. Hij is de jongste zoon van prinses Christina en dus een neef van Carl Philip.

  Alexander wordt het zeventiende petekind van kroonprinses Victoria, die ook peettante is van prinses Amalia. Amalia is niet de enige toekomstige koningin van wie Victoria meter is. Ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra is haar petekind, evenals de Deense prins Christian.

  Volgens het Zweedse blad Expressen werd koningin Máxima getipt als een van de peetouders van Alexander, maar zij is het dus niet geworden.

  8 september 2016 - 09:45