×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria en Daniel vieren 5-jarig huwelijk

  Ook trouwdag Zweeds koningspaar

  Victoria en Daniel vieren 5-jarig huwelijk

  De Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel vieren vrijdag hun trouwdag. De twee gaven elkaar precies vijf jaar geleden het jawoord in de kathedraal van Stockholm.


  Victoria en Daniel hebben elkaar negen jaar voor hun huwelijk, in 2001, leren kennen. Op 24 februari 2009 verloofden de twee om ruim een jaar later te trouwen.

  De kroonprinses en haar man hebben samen één dochter: prinses Estelle. Het meisje werd op 23 februari 2012 geboren. Victoria en Daniel nemen hun dochter, van wie koning Willem-Alexander de peetoom, regelmatig mee naar afspraken. Haar ouders doen dit om het meisje op deze manier te laten wennen aan de publieke belangstelling.

  Victoria en Daniel zijn overigens niet de enige Zweedse royals die vrijdag hun trouwdag vieren. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia gaven elkaar namelijk ook op deze dag in juni het jawoord. Het koningspaar is dit jaar 39 jaar getrouwd.

  19 juni 2015 - 09:50