×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria en Daniel bezoeken Estland

  Kroonprinsesselijk paar brengt tweedaags bezoek

  Victoria en Daniel bezoeken Estland

  De Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel zijn dinsdag met de Zweedse minister voor hoger onderwijs en onderzoek Helene Hellmark Knutsson begonnen aan een tweedaags officieel bezoek aan Estland. Er wordt tijdens het verblijf in de hoofdstad Tallinn en universiteitsstad Tartu aandacht besteed aan cultuur, economie en milieu.


  Het bezoek onderstreept ook de bijzondere betrekkingen tussen Zweden en de Baltische republiek. Zweden was het eerste land dat zijn ambassade heropende nadat Estland in 1991 zijn onafhankelijkheid had herkregen. Zowel in de tijd daarvoor als in de jaren daarna heeft Zweden de overburen aan de andere kant van de Oostzee geholpen. Zweden is dan ook de belangrijkste handelspartner van Estland.

  Victoria en Daniel lunchten dinsdag bij de Estse president Toomas Ilves en zijn vrouw Evelin. Eerder op de ochtend had Victoria al een krans gelegd bij het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de veerboot Estonia. Die zonk op 28 september 1994 op weg van Tallinn naar Stockholm. Bij de ramp kwamen 852 mensen om het leven.

  In Tartu, waar de universiteit in 1632 door de Zweedse koning Gustav II Adolf werd gesticht, eindigt woensdag het bezoek met een seminar over de betrekkingen tussen Estland en Zweden.

  28 oktober 2014 - 15:25