×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria bezoekt ICC en OPCW in Den Haag

  Zweedse kroonprinses geïnformeerd over internationale vraagstukken

  Victoria bezoekt ICC en OPCW in Den Haag

  De Zweedse kroonprinses Victoria heeft woensdag tijdens haar werkbezoek aan de internationale instellingen die in Den Haag zijn gevestigd, onder meer visites gebracht aan het Internationale Strafhof (ICC) en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW).


  Op de foto is de kroonprinses te zien met Silvia Fernandez, de voorzitter van het Internationale Strafhof. Victoria is voor een ééndaags bezoek in Den Haag en reist daarna door naar Brussel, waar ze donderdag wordt geïnformeerd over zaken als migratie, vluchtelingenproblemen en integratie.

  In Zweden maakt het staatshoofd geen deel uit van de regering, zoals in Nederland, maar heeft de koning(in) wel een belangrijke rol bij het buitenlands beleid. Victoria brengt ter voorbereiding op haar toekomstige taak dan ook regelmatig werkbezoeken die in het kader staan van internationale thema's en vraagstukken, en woont met haar vader ook bijeenkomsten bij met de parlementaire commissie voor Buitenlandse Zaken.

  22 april 2015 - 17:12