×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verjaardagsmonogram voor Noors koningspaar

  Verjaardagsmonogram voor Noors koningspaar

  Koning Harald van Noorwegen viert op 21 februari zijn tachtigste verjaardag. Zijn echtgenote koningin Sonja bereikt deze respectabele leeftijd op 4 juli. Reden voor het Noorse hof om in dit jubileumjaar de profielfoto op de Facebookpagina van het koninklijk huis te vervangen door een feestelijk monogram.


  Het goudkleurige monogram, een figuur van dooreengevlochten letters, toont de H van Harald en de S van Sonja omlijst door een lauwerkrans met daaronder het cijfer 80. Het monogram prijkt ook op de website van het Noorse koningshuis.

  Op 10 mei, een week voor de nationale feestdag in Noorwegen, wordt het koningspaar door de regering een feest aangeboden en in de rest van het jaar zijn er bijzondere evenementen. Ook in 2018 is er reden tot feest. Het koningspaar is dan vijftig jaar getrouwd.

  3 januari 2017 - 17:43