×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel ceremonieel na bevalling Madeleine

  Prinses dankt voor alle vriendelijke berichtjes

  Veel ceremonieel na bevalling Madeleine

  Prinses Madeleine van Zweden heeft op haar Facebookpagina iedereen bedankt voor alle vriendelijke berichtjes naar aanleiding van haar zwangerschap. De prinses is eind deze maand uitgerekend en het Zweedse hof heeft vandaag laten weten welk ceremonieel gepland staat na de bevalling.


  Op haar profiel schrijft de prinses: ‘Ik lees alle vriendelijke berichtjes op mijn Facebookpagina. Bedankt dat u me naar aanleiding van mijn zwangerschap zoveel positieve energie stuurt.’ Bij het bericht is een foto geplaatst van een hoogzwangere Madeleine.

  Het Zweedse hof liet weten dat de geboorte van Madeleines dochter – het geslacht van de baby is al bekendgemaakt – het nodige ceremonieel met zich mee zal brengen. Allereerst komt er een officieel communiqué van de Rijksmaarschalk, de hoogste functionaris aan het Zweedse hof. Ook zullen getuigen de geboorte officieel bevestigen, maar omdat Madeleine in de Verenigde Staten zal bevallen is nog niet duidelijk hoe dit precies gaat gebeuren. De titel en naam van het meisje zullen bekend worden gemaakt in een officiële ministerraad op het koninklijk paleis in Stockholm. Verder worden in heel Zweden 21 saluutschoten afgevuurd, wordt er gevlagd vanaf de koninklijke paleizen en vindt in de kerk van het koninklijk paleis een dankdienst plaats, een zogeheten Te Deum.

  13 februari 2014 - 10:57