Placeholder

Veel ceremonieel na bevalling Madeleine

Prinses Madeleine van Zweden heeft op haar Facebookpagina iedereen bedankt voor alle vriendelijke berichtjes naar aanleiding van haar zwangerschap. De prinses is eind deze maand uitgerekend en het Zweedse hof heeft vandaag laten weten welk ceremonieel gepland staat na de bevalling.

Op haar profiel schrijft de prinses: ‘Ik lees alle vriendelijke berichtjes op mijn Facebookpagina. Bedankt dat u me naar aanleiding van mijn zwangerschap zoveel positieve energie stuurt.’ Bij het bericht is een foto geplaatst van een hoogzwangere Madeleine.

Het Zweedse hof liet weten dat de geboorte van Madeleines dochter – het geslacht van de baby is al bekendgemaakt – het nodige ceremonieel met zich mee zal brengen. Allereerst komt er een officieel communiqué van de Rijksmaarschalk, de hoogste functionaris aan het Zweedse hof. Ook zullen getuigen de geboorte officieel bevestigen, maar omdat Madeleine in de Verenigde Staten zal bevallen is nog niet duidelijk hoe dit precies gaat gebeuren. De titel en naam van het meisje zullen bekend worden gemaakt in een officiële ministerraad op het koninklijk paleis in Stockholm. Verder worden in heel Zweden 21 saluutschoten afgevuurd, wordt er gevlagd vanaf de koninklijke paleizen en vindt in de kerk van het koninklijk paleis een dankdienst plaats, een zogeheten Te Deum.