×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitvaart prins Henrik op 20 februari

  Uitvaart prins Henrik op 20 februari

  De uitvaart van de dinsdag overleden prins Henrik van Denemarken vindt volgende week dinsdag plaats in de Christiansborg Slotskirke in Kopenhagen. De echtgenoot van koningin Margrethe wordt daarna gecremeerd, zo heeft het Deense hof bekendgemaakt.


  Het lichaam van Henrik wordt donderdag van Fredensborg Slot, waar de prins dinsdagavond stierf in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, naar Amalienborg in Kopenhagen overgeplaatst. Komend weekeinde kunnen de Denen afscheid nemen van de prins in de Christiansborg Slotskirke. De uitvaart wordt geen staatsbegrafenis maar een kleine ceremonie met alleen familie en vrienden en een kleine afvaardiging van de pers.

  Henrik wordt zoals hij vorig jaar kenbaar maakte gecremeerd en niet bijgezet in de St Birgitte kapel van de kathedraal van Roskilde. In plaats daarvan wordt zijn as zoals hij wenste in twee delen uitgestrooid, in zee en in de privétuin van Fredensborg Slot.

  Het was de bedoeling dat Henrik en echtgenote koningin Margrethe samen hun laatste rustplaats zouden krijgen in een glazen sarcofaag in Roskilde maar het Deense hof maakte vorig jaar bekend dat Henrik had besloten dat hij niet meer in Roskilde wilde worden bijgezet uit onvrede over zijn achterstelling in het koningshuis, waar hij protocollair na zijn vrouw en zoon kroonprins Frederik kwam, en het niet verlenen van de titel 'koning-gemaal'.

  Het Deense Koninklijk Huis heeft in verband met het overlijden van prins Henrik een rouwperiode van een maand afgekondigd. Tot 14 maart nemen koningin Margrethe en de andere leden van de koninklijke familie geen deel aan activiteiten.

  14 februari 2018 - 12:27