Uitvaart Ari Behn komende vrijdag

De uitvaart van Ari Behn, de voormalige echtgenoot van prinses Märtha Louise, is vrijdagmiddag om 13.00 uur in de kathedraal van Oslo.

Dat heeft de woordvoerder van Ari’s familie laten weten aan Noorse media. Het is hun wens dat zoveel mogelijk mensen de dienst kunnen bijwonen. De Oslose bisschop Kari Veiteberg zal de dienst leiden.

De zeventiende-eeuwse Domkirke is de grootste kerk van de Noorse hoofdstad en biedt plaats aan 900 mensen. Belangrijke gebeurtenissen in het nationale leven en het leven van de koninklijke familie – van staatsbegrafenissen, herdenkingsdiensten en bruiloften – zijn doorgaans in deze kerk gehouden.

Nadere details over de uitvaart zijn niet bekendgemaakt. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt, waarbij nadrukkelijk ook het paleis is betrokken. Ari Behn maakte na zijn scheiding van prinses Märtha Louise in 2017 weliswaar geen deel meer uit van de koninklijke familie.  De drie dochters uit het huwelijk maken daarvan als kleinkinderen van koning Harald nog wel deel uit.

De Noorse regering heeft vrijdag laten weten dat Ari Behn, die op eerste kerstdag besloot een einde te maken aan zijn leven, geen staatsbegrafenis krijgt. Wel zal de regering bij de uitvaart zijn vertegenwoordigd. Als de familie daar prijs op stelt, aldus een kabinetswoordvoerder tegen Dagbladet.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen