×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tweederde Noren steunt monarchie

  Opiniepeiling bij zilveren regeringsjubileum koning Harald

  Tweederde Noren steunt monarchie

  Koning Harald van Noorwegen kan rekenen op flinke steun uit de Noorse samenleving. Dat blijkt uit een opiniepeiling die ter gelegenheid van zijn zilveren regeringsjubileum is uitgevoerd in opdracht van televisiezender TV2.


  Ruim tweederde van de ondervraagden steunt de monarchie zo bleek en maar liefst 76 procent verwacht dat Haralds kleindochter prinses Ingrid Alexandra op een dag nog koningin zal worden. Alleen onder jongeren is het enthousiasme voor het koningshuis niet zo groot.

  Bij leden van de jongerenafdelingen van de politieke partijen is de helft voorstander van de republikeinse staatsvorm. ''Het Noorse volk moet zelf zijn staatshoofd kunnen kiezen", zei Nicholas Wilkinson van de Socialistische Jongeren. "Het is een instituut uit de Middeleeuwen, het is tijd dat we dat afschaffen”, meende zijn collega Tord Hustveit van Jong Links.

  Volgens premier Erna Solberg is verandering niet aan de orde. "Ze doen het erg goed", zei ze over het jubilerende koningspaar.

  18 januari 2016 - 11:47