×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • TV-gids: Huwelijk Carl Philip en Sofia

  Hier volg je alle plechtigheden live

  TV-gids: Huwelijk Carl Philip en Sofia

  Het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip is zaterdag niet op de Nederlandse televisie te zien. Wel zijn er via andere zenders nog genoeg mogelijkheden om de feestelijkheden rechtstreeks te volgen.


  Zo zendt de Zweedse publieke omroep SVT alles live uit. Niet alleen via de televisiekanalen, maar ook via internet. Op die manier hoef je ook vanuit Nederland en België niets te missen van de prinselijke bruiloft. Vanaf 15.00 uur is alles te volgen via SVT Play: http://www.svtplay.se/video/2980007/prinsbrollopet/prinsbrollopet-prinsbrollopet

  Niet alleen de kerkdienst en de daaropvolgende rijtoer worden uitgezonden, ook de aankomst van de gasten, het huwelijksdiner met toespraken, het aansnijden van de bruidstaart en de eerste dans zullen live te volgen zijn. Het programma wordt gepresenteerd door Ebba Kleberg von Sydow, Pernilla Månsson Colt en Mark Levengood. Commentatoren zijn koningshuisdeskundigen John Chrispinsson en Roger Lundgren. Rond middernacht is de uitzending afgelopen.

  Duitse televisie

  Als je liever voor de buis zit en een Duitse simultaanvertaling handig vindt, is de omroep ZDF een tweede optie. Om 15.05 uur begint de uitzending daar met de documentaire 'Traumhochzeit in Schweden'. Daarin portretteert Julia Melchior het bruidspaar. Vervolgens start om 15.35 uur de live-uitzending vanuit Stockholm onder de noemer 'Prinzenhochzeit in Schweden'. De presentatie is in handen van Norbert Lehmann en Julia Melchior. De uitzending duurt tot 18.30 uur.

  12 juni 2015 - 18:00