×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Songfestival-sfeer tijdens staatsbezoek in Zweden

  Songfestival-sfeer tijdens staatsbezoek in Zweden

  In het Koninklijk Paleis in Stockholm wordt maandag alles in gereedheid gebracht voor het staatsbezoek van president Michelle Bachelet van Chili. Die wordt dinsdag aan het begin van haar driedaagse verblijf met het gebruikelijke ceremonieel verwelkomd door koning Carl Gustaf en koningin Silvia.


  Er is echter een uniek element bij dit bezoek, zo liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. De muzikale omlijsting staat in het teken van het Eurovisiesongfestival dat deze week in de Zweedse hoofdstad plaatsvindt. Dinsdag is de eerste halve finale, waarin ook de Nederlandse deelnemer Douwe Bob optreedt.

  Bij het Koninklijk Paleis, waar vorige week nog de zeventigste verjaardag van koning Carl Gustaf uitbundig werd gevierd, zijn de Zweedse vlaggen aan de vlaggenmasten dit weekeinde vervangen door die van de deelnemende landen.

  Het is voor het eerst dat een Chileens staatshoofd op staatsbezoek komt in Zweden, waar 50.000 mensen van Chileense afkomst wonen. Die zijn gekomen in de jaren van de Chileense dictatuur, in de jaren zeventig, toen president Bachelet met haar familie ook in ballingschap in het buitenland woonde.

  9 mei 2016 - 14:44