Placeholder

Rouwdienst voor prins Richard op dinsdag

De uitvaart van de maandag overleden prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg vindt in familiekring plaats. Dat hebben prinses Benedikte en haar drie kinderen bekendgemaakt. Wel is er volgende week dinsdag een rouwdienst in de Evangelische Stadskerk van het Duitse Bad Berleburg. Het publiek kan zaterdag en zondag in Slot Berleburg afscheid nemen. De kist met het stoffelijk overschot staat opgebaard in de slotkapel.

Prins Richard (82) was een zwager van de Deense koningin Margrethe en de Griekse koning Constantijn. Hij was goed bevriend met de Nederlandse koninklijke familie. In de jaren zestig trad hij een paar keer op als postillon d'amour voor prinses Beatrix en Claus von Amsberg. Hij ontmoette zijn latere vrouw prinses Benedikte in 1966 op de bruiloft van Beatrix in Amsterdam.

Prinses Benedikte heeft in 1968 bij haar huwelijk met Richard haar troonrechten in Denemarken niet opgegeven. Op dat moment was ze nog tweede in lijn van troonopvolging, achter kroonprinses Margrethe die toen al wel in verwachting was van haar eerste kind. Benedikte is tijdens haar bijna vijftig jarig huwelijk blijven pendelen tussen Kopenhagen en Bad Berleburg.