×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Rouwdienst voor prins Richard op dinsdag

  Rouwdienst voor prins Richard op dinsdag

  De uitvaart van de maandag overleden prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg vindt in familiekring plaats. Dat hebben prinses Benedikte en haar drie kinderen bekendgemaakt. Wel is er volgende week dinsdag een rouwdienst in de Evangelische Stadskerk van het Duitse Bad Berleburg. Het publiek kan zaterdag en zondag in Slot Berleburg afscheid nemen. De kist met het stoffelijk overschot staat opgebaard in de slotkapel.


  Prins Richard (82) was een zwager van de Deense koningin Margrethe en de Griekse koning Constantijn. Hij was goed bevriend met de Nederlandse koninklijke familie. In de jaren zestig trad hij een paar keer op als postillon d'amour voor prinses Beatrix en Claus von Amsberg. Hij ontmoette zijn latere vrouw prinses Benedikte in 1966 op de bruiloft van Beatrix in Amsterdam.

  Prinses Benedikte heeft in 1968 bij haar huwelijk met Richard haar troonrechten in Denemarken niet opgegeven. Op dat moment was ze nog tweede in lijn van troonopvolging, achter kroonprinses Margrethe die toen al wel in verwachting was van haar eerste kind. Benedikte is tijdens haar bijna vijftig jarig huwelijk blijven pendelen tussen Kopenhagen en Bad Berleburg.

  16 maart 2017 - 11:58