Placeholder

Prinses Sofia werd “overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten”

Prinses Sofia heeft in een interview met de Zweedse tv-zender TV4 toegegeven het erg moeilijk te hebben gehad met alle nare opmerkingen die ze in het begin van haar relatie met prins Carl Philip over haar heen kreeg. Het gesprek ging over online pesten en zodoende deelde de prinses haar ervaringen.

"Ik werd overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten die mensen over me hadden als persoon en over mijn relatie. Dat raakte me echt, omdat ik niet begreep waarom mensen de behoefte hadden om kenbaar te maken wat ze van me vonden. Het was heel erg moeilijk," aldus de 33-jarige prinses.

Samen met prins Carl-Philip richtte ze een stichting op die online pesten en het uiten van hatelijke berichten bestrijdt. "Ik was volwassen toen me dit overkwam, dus ik kan me slechts inbeelden hoe dat moet zijn als je nog op school zit en wat voor invloed dat heeft op een kind. Zij hebben nog niet dezelfde kijk op het leven en begrijpen nog niet dat ze erboven moeten staan, omdat het niet echt over hen gaat. Wat voor mij werkte was om helemaal niks meer over mezelf terug te lezen. Dus in mijn wereld bestond het niet."