×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Sofia werd “overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten”

  Prinses Sofia werd “overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten”

  Prinses Sofia heeft in een interview met de Zweedse tv-zender TV4 toegegeven het erg moeilijk te hebben gehad met alle nare opmerkingen die ze in het begin van haar relatie met prins Carl Philip over haar heen kreeg. Het gesprek ging over online pesten en zodoende deelde de prinses haar ervaringen.


  "Ik werd overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten die mensen over me hadden als persoon en over mijn relatie. Dat raakte me echt, omdat ik niet begreep waarom mensen de behoefte hadden om kenbaar te maken wat ze van me vonden. Het was heel erg moeilijk," aldus de 33-jarige prinses.

  Samen met prins Carl-Philip richtte ze een stichting op die online pesten en het uiten van hatelijke berichten bestrijdt. "Ik was volwassen toen me dit overkwam, dus ik kan me slechts inbeelden hoe dat moet zijn als je nog op school zit en wat voor invloed dat heeft op een kind. Zij hebben nog niet dezelfde kijk op het leven en begrijpen nog niet dat ze erboven moeten staan, omdat het niet echt over hen gaat. Wat voor mij werkte was om helemaal niks meer over mezelf terug te lezen. Dus in mijn wereld bestond het niet."

  14 augustus 2018 - 10:14