×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Sofia schrijft boek over ouders en internet

  Sofia: 'er is geen handleiding voor ouders'

  Prinses Sofia schrijft boek over ouders en internet

  Samen met haar man prins Carl Philip heeft de Zweedse prinses Sofia een boek geschreven over internet. Aan de Zweedse staatsradio SR vertelde ze dat het een speciaal boek is waarin dieper wordt ingegaan op de rol die ouders spelen bij het internetgebruik van hun kinderen.

  Het boek heet Handboek voor internetouders. Sofia vertelde dat ze het boek heeft geschreven omdat kinderen tegenwoordig veel tijd op internet besteden. De royal maakt zich daar zorgen over. “Er gebeurt van alles online, maar er is geen handleiding voor ouders over hoe ze hun kinderen veilig online kunnen laten gaan”, zegt Sofia in het interview.

  Haar eigen kinderen, de prinsen Alexander (3 jaar) en Gabriel (18 maanden) zijn nog te klein voor internet, maar Sofia wil wel dat ze goed voorbereid is als haar zoons eenmaal online gaan. “Daarom hebben mijn man en ik dit boek gemaakt.”

  Carl Philip en Sofia hebben sterke banden met de Zweedse kinderrechterorganisatie BRIS. Het handboek is ook onder de vlag van deze organisatie verschenen. In het boek vertellen kinderen tussen de 10 en 18 over hun ervaringen op internet. Het gaat dan vooral over pesten. “Ik word erg verdrietig van de vreselijke dingen die sommige kinderen hebben meegemaakt. We moeten er als samenleving alles aan doen om te zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren”, zegt Sofia.

  16 februari 2019 - 17:33