Placeholder

Prinses Nathalie bevallen van dochter

Prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg is bevallen van een dochter: Louisa. Het meisje, het vierde kleinkind van de Deense prinses Benedikte, is woensdagavond om 22.10 uur geboren. Dit heeft het Deense hof donderdag bekendgemaakt.

De jongste dochter van prinses Benedikte en prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg beviel in een kliniek in het Duitse Bad Berleburg. De vader Alexander Johansmann was bij de bevalling aanwezig. Ze hadden al een zoon, Konstantin (4).

Het Deense blad ‘Ridehesten’ (Renpaard) meldde op de website dat het meisje Louisa heet, na contact met de prinses. Ook woog Louisa bij de geboorte 3400 gram en mat ze 53 centimeter."Louisa ziet eruit als haar grote broer Konstantin”, zou Nathalie vanuit Slot Berleburg in Duitsland hebben verteld aan Ridehesten. De prinses werkte vorig jaar samen met medewerkers van het blad bij het schrijven van een boek over het trainen van dressuurpaarden, vandaar de goede contacten.

Nathalie en Alexander wonen in Bad Berleburg, waar ze onder meer paarden fokken. De 39-jarige Nathalie was een succesvol dressuurruiter en nam namens Denemarken onder meer deel aan de Olympische Spelen van Londen (2012) en Peking (2008). Daar behaalde ze met het dressuurteam brons.

Nathalie en Alexander trouwden in mei 2010, twee maanden voor de geboorte van hun zoontje Konstantin. Op 18 juni 2011 volgde de kerkelijke inzegening van het huwelijk.