×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margrethe veilig door behandeling heen

  De Deense koningin is succesvol voor staar behandeld

  Prinses Margrethe veilig door behandeling heen

  De Deense koningin Margrethe (78) is de afgelopen weken aan beide ogen behandeld voor staar. Dat heeft het Deense hof maandag bekend gemaakt. De behandeling, die gedeeltelijk werd gedaan met een laser, is geheel naar wens en zonder nadelige effecten verlopen. De koningin was zondag nog bij de herdenkingsplechtigheid in Aarhus voor de Deense slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog.


  Staar, dat ook wel cataract wordt genoemd, is een vertroebeling van de ooglens. Daardoor valt er minder licht doorheen en wordt de focus onscherp. In Nederland is het de meest voorkomende oogafwijking. Staar treedt meestal op met het klimmen der jaren. De operatie wordt zo’n 145.000 keer per jaar uitgevoerd, aldus het Oogfonds.Prinses Beatrix werd in 2011 en 2015 geopereerd. Eerst aan haar rechter en later aan haar linkeroog. De Britse koningin Elizabeth heeft eerder dit jaar een staaroperatie ondergaan.

  12 november 2018 - 22:02