×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margrethe veilig door behandeling heen

  De Deense koningin is succesvol voor staar behandeld

  Prinses Margrethe veilig door behandeling heen

  De Deense koningin Margrethe (78) is de afgelopen weken aan beide ogen behandeld voor staar. Dat heeft het Deense hof maandag bekend gemaakt. De behandeling, die gedeeltelijk werd gedaan met een laser, is geheel naar wens en zonder nadelige effecten verlopen. De koningin was zondag nog bij de herdenkingsplechtigheid in Aarhus voor de Deense slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog.


  Staar, dat ook wel cataract wordt genoemd, is een vertroebeling van de ooglens. Daardoor valt er minder licht doorheen en wordt de focus onscherp. In Nederland is het de meest voorkomende oogafwijking. Staar treedt meestal op met het klimmen der jaren. De operatie wordt zo’n 145.000 keer per jaar uitgevoerd, aldus het Oogfonds.Prinses Beatrix werd in 2011 en 2015 geopereerd. Eerst aan haar rechter en later aan haar linkeroog. De Britse koningin Elizabeth heeft eerder dit jaar een staaroperatie ondergaan.

  12 november 2018 - 22:02