Prinses Mabel bij kroonprinses Mary

Niet slecht is nooit goed genoeg', citeert prinses Mabel de Deense kroonprinses. Ze luistert vanaf de eerste rij naar haar toespraak in Kopenhagen. Daar wordt een wereldvrouwenconferentie gehouden waar later deze week ook koningin Máxima aanschuift.

De Deense kroonprinses Mary was maandag al vroeg uit de veren. Om kwart voor negen arriveerde ze samen met kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen bij het Bella Center in Kopenhagen om een toespraak te houden tot de deelnemers van het Young Leaders Program van de wereldvrouwenconferentie Women Deliver. Zonder inbreng van jongeren valt de wereld niet te veranderen en te verbeteren was de boodschap die de jonge leiders te horen kregen.

Mary ging daarna naar een bijeenkomst van 'Delivering as One – Global partnerships for Global goals', om zich vervolgens te melden bij het ministers forum. Daar waren zo'n 35 ministers verzameld die de komende dagen aan de internationale vrouwenconferentie deelnemen. De Deense kroonprinses die beschermvrouw is van de conferentie, hield ook hier een toespraak.

Mary moet maandagmiddag nog een keer spreken, bij de openingsceremonie van Women Deliver. Dan weet ze zich in de zaal gesteund door echtgenoot kroonprins Frederik en diens tante prinses Benedikte. Samen met Frederik gaat ze na afloop ook naar de receptie voor de deelnemers aan de conferentie.

Woensdag komt ook koningin Máxima naar Kopenhagen, waar ook prinses Mabel een aantal bijeenkomsten voorzit en bijwoont.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen