Prinses Estelle in kerststemming

‘Nog meer deeg. Deeeeeg!’ Prinses Estelle van Zweden heeft zin in kerst. Samen met haar ouders, kroonprinses Victoria en prins Daniel, is ze koekjes aan het bakken: echte ‘pepparkakor’. Het Zweedse koningshuis zette een filmpje ervan op internet.

Victoria pakt bakvormpjes tevoorschijn: ‘Zal mama een varken maken?’. ’Nee’, is het resolute antwoord van Estelle, die op verzoek van papa voordoet hoe een varken klinkt. Nadat ook het konijn en de kat langs zijn gekomen, vindt Estelle het vormpje van de dikke kerstman het allerleukst.

Kate Gabor, de vaste huisfotograaf van het gezin, maakte foto's:

 
 

 
Ook was Estelle vanmorgen met haar moeder Victoria in de koninklijke stallen van Stockholm. Daar vierden ze het Luciafeest. Elk jaar markeren de Zweden het begin van de kerstperiode op de naamdag van de Heilige Lucia, 13 december. Het is gebruikelijk dat kinderen hun ouders wakker maken met gezang, meestal verkleed als Lucia en met een brandende kaars in de hand. Met een kerstmuts op en zittend op de pony Frossa luisterde Estelle naar Lucialiedjes, gezongen door leerlingen van Stockholms Muziekgymnasium. De publieke omroep SVT maakte opnames.