Prinses Christina krijgt prominente plek bij Nobelprijs

Prinses Christina, de jongste zus van de Zweedse koning Carl Gustaf, vervangt prinses Victoria bij het banket in Stockholm ter ere van de winnaars van de Nobelprijs. Ze is elk jaar met haar man aanwezig, maar krijgt dit jaar een prominentere plek bij het banket, melden kranten in Zweden.

Kroonprinses Victoria is afgereisd naar Johannesburg om de herdenkingsceremonie voor de donderdag overleden Nelson Mandela bij te wonen. Omdat ook premier Fredrik Reinfeldt naar Zuid-Afrika is gegaan, moest de organisatie wat schuiven in de tafelindeling.

Prinses Madeleine is er ook niet bij, haar man Chris O’Neill had eerder al laten weten niet te komen. De organisatie heeft besloten voor de prinsessen geen vervangers te zoeken. Daarom zijn er dit jaar twee gasten minder dan normaal.

Prinses Christina is in 1974 getrouwd met de Zweedse zakenman Tord Magnuson. Omdat ze met een burger trouwde, mag ze de aanspreektitel ‘Koninklijke Hoogheid’ niet meer gebruiken. Ondanks dat vertegenwoordigt ze de koninklijke familie zo nu en dan bij gelegenheden in Zweden.