×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Christina krijgt prominente plek bij Nobelprijs

  Victoria en Madeleine afwezig

  Prinses Christina krijgt prominente plek bij Nobelprijs

  Prinses Christina, de jongste zus van de Zweedse koning Carl Gustaf, vervangt prinses Victoria bij het banket in Stockholm ter ere van de winnaars van de Nobelprijs. Ze is elk jaar met haar man aanwezig, maar krijgt dit jaar een prominentere plek bij het banket, melden kranten in Zweden.


  Kroonprinses Victoria is afgereisd naar Johannesburg om de herdenkingsceremonie voor de donderdag overleden Nelson Mandela bij te wonen. Omdat ook premier Fredrik Reinfeldt naar Zuid-Afrika is gegaan, moest de organisatie wat schuiven in de tafelindeling.

  Prinses Madeleine is er ook niet bij, haar man Chris O’Neill had eerder al laten weten niet te komen. De organisatie heeft besloten voor de prinsessen geen vervangers te zoeken. Daarom zijn er dit jaar twee gasten minder dan normaal.

  Prinses Christina is in 1974 getrouwd met de Zweedse zakenman Tord Magnuson. Omdat ze met een burger trouwde, mag ze de aanspreektitel ‘Koninklijke Hoogheid’ niet meer gebruiken. Ondanks dat vertegenwoordigt ze de koninklijke familie zo nu en dan bij gelegenheden in Zweden.

  9 december 2013 - 16:07