×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Richard (82), echtgenoot van Benedikte van Denemarken, overleden

  Prins Richard (82), echtgenoot van Benedikte van Denemarken, overleden

  Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg is maandag onverwacht overleden. Dat is dinsdag bekendgemaakt door de particulier secretaris van zijn echtgenote prinses Benedikte van Denemarken. Zij bevond zich op het moment van overlijden in Denemarken en is inmiddels afgereisd naar het Duitse Berleburg. Prins Richard was 82 jaar.


  De prins had een bijzondere relatie met de Nederlandse koninklijke familie. Bij het huwelijk van zijn zus Tatiana leerden prinses Beatrix en Claus von Amsberg elkaar kennen, en op zijn beurt ontmoette Richard op de bruiloft van Beatrix en Claus zijn toekomstige vrouw. Richard en Benedikte, een zus van koningin Margrethe, huwden op 3 februari 1968.

  Prins Richard, die al een aantal jaren kwakkelde met zijn gezondheid, was in 2015 nog prominent aanwezig bij het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Denemarken, als teken van de bijzondere vriendschap met de Oranjes.

  Richards oudste zoon prins Gustav wordt de nieuwe vorst van Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Hij speelde al jaren een belangrijke rol in het grote vorstelijke bosbouwbedrijf in Berleburg, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

  14 maart 2017 - 11:33