Prins Joachim ziet oudste zoon Nikolai in erewacht

De Deense prins Joachim (49) is woensdag in de Hærens Sergentskole - de legeropleidingsschool in Varde in het zonnetje gezet vanwege zijn dertigjarig jubileum als officier in het Deense leger. Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe, heeft sinds 2015 de rang van reservekolonel. In 1988 werd hij sergeant, en een jaar later pelotonscommandant.

Joachim, die werd vergezeld door zijn echtgenote prinses Marie, mocht op het opleidingsinstituut de erewacht inspecteren. Dat was dit keer een bijzondere gebeurtenis want in het eerste gelid stond ook Joachims oudste zoon prins Nikolai (18) die op 1 augustus is begonnen aan de tweejarige officiersopleiding. Vader en zoon hadden bij de inspectie extra oog voor elkaar en Joachim straalde zichtbaar van trots.

Nikolai behaalde eind juni zijn middelbareschooldiploma aan de Herlufsholm Skole in Næstved. Nog op dezelfde dag maakte hij indruk met een optreden bij de Dior modeshow. De komende tijd echter zal hij vooral legergroen moeten laten zien, in de wetenschap dat vader Joachim extra goed op zijn vorderingen zal letten.