×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Joachim met gezin in documentaire

  Prins Joachim met gezin in documentaire

  Prins Joachim van Denemarken schittert binnenkort in een documentaire. At Home with Joachim and Marie geeft een inkijkje in het leven van de jongste zoon van koningin Margrethe, zijn echtgenote prinses Marie en hun kinderen.


  De documentaire volgt de 48-jarige prins in zijn dagelijks leven. Zo ziet de kijker hoe hij prinses Athena naar de kleuterschool brengt en samen met zijn oudste zoon, de 18-jarige prins Nikolai, een autoritje maakt. Bovendien vertelt de prins openlijk over persoonlijke onderwerpen, zoals zijn rol in de koninklijke familie, de scheiding met gravin Alexandra en de verkoop van slot Schackenborg. Volgens Deense media zou hij het landgoed niet goed hebben beheerd en had hij fikse schulden gemaakt.

  Joachim gaat in de documentaire ook voor het eerst in op de vooroordelen die er over hem zijn. Zo heeft hij de reputatie arrogant te zijn. 'Ik ben een gevoelig persoon. En ik ben ook een persoon die geleerd heeft op een bepaalde manier te verschijnen, of het nu om grote officiële evenementen gaat of wanneer ik als privé-persoon op straat loop', zegt hij daarover in de film, aldus Royal Central. 'Ik ben niet zoals sommigen denken of horen, en in sommige gevallen wil ik dat ook zijn'.

  Joachim en Marie hebben samen twee kinderen, prins Henrik en prinses Athena. Uit zijn eerdere huwelijk met gravin Alexandra heeft hij twee zoons, de prinsen Nikolai en Felix. De documentaire wordt 27 december uitgezonden op de Deense zender TV2.

  19 december 2017 - 11:48