×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Joachim laat zich uit over ziekte vader

  Prins Joachim laat zich uit over ziekte vader

  De dementie van prins Henrik trekt een zware wissel op de Deense koninklijke familie. Dat zei prins Joachim, de tweede zoon van Henrik en koningin Margrethe, tegen het Deense blad Her & Nu.


  'Het gaat goed met mijn vader, maar het is niet makkelijk voor de familie,' zei Joachim, een van de eerste leden van de Deense koninklijke familie die zich uitlaat over de ziekte van de 83-jarige Henrik. Joachim vertelde ook dat zijn vader 'hard' is geraakt: 'We maken ons zorgen'.

  Het Deense hof maakte begin deze maand bekend dat Henrik lijdt aan dementie. De ziekte werd afgelopen zomer geconstateerd bij de prins. Volgens de diagnose is de ziekte verder ontwikkeld dan alleen op grond van Henriks leeftijd zou mogen worden verwacht. De prins, die voor veel ophef zorgde toen hij verklaarde niet naast zijn vrouw begraven te willen worden, heeft zich nog verder uit het openbare leven teruggetrokken. Henrik ging in 2015 al met pensioen.

  Volgens Joachim is de ziekte van zijn vader extra zwaar vanwege de vele aandacht voor de koninklijke familie. 'In ons gezin is het niet zo dat we ons kunnen terugtrekken en dit in stilte kunnen verwerken. We moeten de ziekte van mijn vader delen met de rest van de wereld'. 

  14 september 2017 - 14:55